Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
29/07/2010 u 18:55:44
9161 Postova u 590 Tema do 865 Članova
Najnoviji Član: zcharisehansono
Citrus Dizajn Forum  |  Art Channel  |  WIP & Experimental  |  T: Pomoć u vezi knjige standarda
Tema: T: Pomoć u vezi knjige standarda  (Posjeta: 661 puta)
Echo
*

Userbodovi: 2
Ugled: 0

Korisnik:
« na: 22/01/2010 u 13:14:07 »

Poštovanje,

radim kao projektant elektroinstalacija i dosta čest problem mi je korištenje nestandardnih blokova,boja,  sastavnica, i ostale dokumentacije unutar firme.
Ja sam sad napravio blokove (neku bazu na serveru) iz koje će se vući podaci tako da ja i kolege imamo standardne sheme i sastavnice. Kad netko smisli svoj blok da ga automatski pospremi u bazu tako da svi možemo koristiti isto.

E sad, htio bih napraviti knjigu standarda :

- blokovi dimenzija x,y
- boja x,y
- tekst x,y
- ukoliko ova shema sastavnica ta i ta. itd.

Nisam nikad radio knjigu standarda pa me zanima imate li Vi kakvih isustva i jel mi možete pomoći?

Hvala
Evidentirano
Puc0
*

Korisnik:
Profil WWW
« Odgovor #1 na: 22/01/2010 u 14:47:10 »

Ne kužim baš o kakvim blokovima i sastavnicama pričaš...al knjiga standarda je skup grafičkih (dizajnerskih) rješenja i standarda koje su predviđene za to da sve pismene ili web forme budu identične i da ti bilo tko može napravit. To obično radi dizajner koji smisli i vizualni identitet... znači logo + vizitka + memo + dopisi + ovo + ono ... i to je obično dost skupo.

Sad neznam šta tebi točno treba uopće...
Evidentirano

Danas sam ,kao i svaki dan ,izdvojio nešto vremena nizašta.
♠♣
Echo
*

Korisnik:
« Odgovor #2 na: 23/01/2010 u 02:38:53 »

E baš to trebam, da sve forme budu identične bilo ko ih radio.
Primjer imam blok ( simbol) automatskog prekidača, ja napišem da je on dimenzija 15x15 mm, crvene boje.
I svi znaju da u shemama mora biti 15x15 mm, crvene boje.

I tako za sve.

Sad meni treba neki ogledni primjerak, kako se piše knjiga standarda. Kod mene konkretno će biti Knjiga standarda elektroinstalacijskih simbola.

Naime, što nam se dešava.

Ja napravim shemu i najednoj stranici mi stane 15 osigurača, nekom drugom stane 20. Ja želim napraviti (tj. od mene se traži da napravim) točne dimennzije i boje opreme da svako ne smišlja svoje.
Evidentirano
Zebra-DS
*

Userbodovi: 3
Ugled: 5

Korisnik:
Profil WWW
« Odgovor #3 na: 23/01/2010 u 14:52:47 »

Quick google search...

http://www.gsw.edu/~univrel/news/VisualIdentity&LogoStandardsManual.pdf

Ovo je za viz. id. ali može ti pomoči kao primjer kako bi to trebalo izgledati, tj na koje stvari paziti. Nadalje samo dodaj što ti treba, tj oduzmi što ti ne treba, raspiši pravila što se smije i kada, a što ne prema tom tvom primjeru koji će postati standard.
Nema nekih striktnih pravila kako napraviti knjigu standarda, jer sva pravila smišljaš ti koji ju izrađuješ.
Evidentirano
 Str: [1]