Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
29/07/2010 u 18:58:19
9161 Postova u 590 Tema do 865 Članova
Najnoviji Član: zcharisehansono
Citrus Dizajn Forum  |  Development  |  Flash  |  Programi
Tema: Programi  (Posjeta: 502 puta)
sejoboy
*

Userbodovi: 2
Ugled: -3

Korisnik:
« na: 10/01/2010 u 11:17:32 »

evo nekoliko prgrama koji sam dobio od jednog druga pa sad mi vi kazite za sta je koji i ako znate kakav tutorijal za te programa a volio bih da su na bosnaskom ili hrvatskom posto mi engleski neide dobro.
evo programa:Microsoft Office FrontPage 2003
Macromedia Fireworks MX,
Macromedia FreeHand 10,
Macromedia Dreamweaver MX
Macromedia Dreamweaver MX 2004
Macromeda Flash MX.
I zelio bih uz to da prokomentarišete kakav je koji prgram.pozz
Evidentirano
Zebra-DS
*

Userbodovi: 3
Ugled: 5

Korisnik:
Profil WWW
« Odgovor #1 na: 10/01/2010 u 12:21:02 »

Microsoft Office FrontPage 2003 - program za izradu web stranica, nemoj ga koristiti jer je Dreamweaver superiorniji.
Macromedia Fireworks MX - editor za bitmape i vektorsku grafiku
Macromedia Freehand 10 - neloš program za manipulaciju vektora, te prijeloma, može ti biti dobra baza za kasnije illustrator.
Macromedia Dreamweaver MX i MX 2004 - programi za izradu i editiranje web stranica, koristi najnoviju verziju koju imaš.
Macromedia Flash MX - Program za izradu flash contenta (web stranice, animacije, banneri, igre, itd...)

Inace su to sve zastarjeli programi koji se rijetko gdje koriste danas, ali možeš dosta naučiti igrajući se u njima. Oko tutoriala ti ne mogu pomoci trenutno, ali mogu sugerirati da što prije ovladaš engleskim jezikom ako se želiš baviti grafikom ili bilo kakvim virtualnim/digitalnim poslom jer će ti to znanje puno pomoći.
Evidentirano
sysrq147
*

Userbodovi: 10
Ugled: 0

Korisnik:
« Odgovor #2 na: 10/01/2010 u 12:27:01 »

Svi navedeni programi su od "bivše " kompanije Macromedia, koju je preuzeo (čitaj kupio) Adobe.
Macromedia Fireworks uglavnom koriste web dizajneri za izradu (pojednostavljeno rečeno) izgleda web stranice. FreeHand kako mi se čini, je za vektorsku grafiku (slično Ilustratoru), Dremweaver j WYSIWYG editor, koji se koristi za izradu web stranica. Dakako sada je to Adobe Dreamweaver, jedan od najpopularnijih editora za izradu stranica. Flash je program za (ta da) izradu Flash animacija. I to je to. A frontpage je slično kao i Dreamweaver editor za izradu stranice, manje popularan i jednostavniji.
Što se tiče tutorijala prosurfaj malo. Hehe , evo jedan:

http://www.mi3dot.org/tutorials/comments/71/

hehe..eto ti odgovor prije moga...
Evidentirano
sejoboy
*

Userbodovi: 2
Ugled: -3

Korisnik:
« Odgovor #3 na: 10/01/2010 u 17:13:52 »

hval vam obadvome. tebra valja mionda koristiti macromediu mx 2004 jer to mi je novija od samo mx a hvala ti i sysrq za tutorijal.pozz
Evidentirano
 Str: [1]