Nadodao bih - samokritika i još 10 kilograma samokritike. Nemoj se ustručavati ići na "jake" stranice poput deviantarta i gledati majstorski odrađene radove pa se onda osjećati loše. U neku ruku to i je poanta, da te ti radovi guraju da ideš dalje, radiš bolje i misliš više pri smišljanju radova. Ne trebam ni naglašavat koliko inspiracije se tamo dobije. Naravno, ne govorim ti da odeš pa rip-aš rad, ali isti stil do nekih granica se ne smatra nikakvom krađom pošto je danas manje više sve viđeno.
To je što se tiče općenitog savjeta. A sad usko vezano za rad:
I meni se sviđa više stari prvotno jer je detaljniji, više "eye candy"-a ima (iako za torrente je glavna stvar sadržaj, većina jakih ima užasne logoe/headere), i kao šta je coragar reka, bliži je malo tematici. Iako šahovnica na hr je sličnija krvi nego šahovnici.
Dakle - po mogućnosti neki oblik tj logo koji asocira na download (evo ti primjer logoa koji sam radija za natjecanje na project warezu
http://noizart.deviantart.com/art/Logo-for-the-ProjectW-contest-100859022 ). U tvom slučaju radi se npr o strelicama prema dolje i prema gore što asocira i download i upload, ili pak nešto šta asocira na veliku zajednicu/mrežu, itd.
Što se samog teksta tiče, nije potrebno pretjerivati s "web 2.0" glomaznim tekstom, slobodno se posluži photoshop akcijama (
http://www.photoshoproadmap.com/Photoshop-blog/2007/07/22/the-best-80-photoshop-text-effects-on-the-web/ ) ako ti se ne da trošit sate i sate eksperimentiranjem sa blending options, pa uduplavanjem layera, blending modovima, maskama za sređivati detalje itd itd. Za to ima kasnije vremena kad budeš znao točno što želiš postići

Font koji si odabrao je dobar sam po sebi, ali izvedba je malo kriva. Kad pišeš tekst, imaš odmah iznad slike opcije za tekst, i tamo možeš razdvojiti svako slovo šta ti preporučam (npr za 20), a i ne bi škodilo malo mu smanjiti visinu (na nekih 80% recimo).
Sama boja teksta je malo dosadna, ne znam koje su boje sajta i jesi se ravnao po njima pošto ne mogu vidjeti sajt (a stvarno mi se ne da registrirati i smatran da im je to vrlo nepotrebna stvar), ali bilo kako bilo, nešto malo življe, s više nijansi, promjena u boji bi dobro došlo.
Toliko od mene, nadam se da nisam previše zakomplicirao i spetljao te