Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
08/09/2010 u 23:27:13
9176 Postova u 593 Tema do 906 Članova
Najnoviji Član: zaacklycen
Citrus Dizajn Forum  |  Art Channel  |  Web dizajn  |  Aerendylovi početci u dizajnu :)
Tema: Aerendylovi početci u dizajnu :)  (Posjeta: 2035 puta)
Corangar
*

Userbodovi: 97
Ugled: 0

Korisnik:
Profil WWW
« Odgovor #30 na: 14/10/2009 u 18:02:35 »

Evo banner za THR - http://i34.tinypic.com/157k4sg.jpg

Prilično sam zadovoljan sa ovim bannerom. Inaće desna strana je malo prazna, ali tamo ide donator link.

Anketa na THR-u:
Kako vam se sviđa novi banner ?

Super je !  - 49%
Stari je bio bolji !!  - 21%
BMK za header dok ima dobrih torrenta !!  - 30%

Glasova: 1,093

Stari banner:
http://i36.tinypic.com/2i771o4.jpg

Bolji mi je stari. (iako ima minusa).
U tvojoj verziji bi poceo od toga da smanjim font-size i sl. Malo srediti sveukupnu kompoziciju toga.
Stari baner doduse vise me podsjeca na gaming, ali ni ovaj novi ne podsjeca na torente. Ipak, onaj stari ima i taj "underground" štih pa mi opet vise odgovara.

A buduci da si ukljucio i anketu moram reci da (izrazito na balkanu, koji je nazalost zaostao u mnogim pogledima za svijetom) puno stvari se opcenitoj publici svida makar to bilo lose, tocnije neukusno. Vrijedi cut njihov glas ali ako oces pravo priznanje onda trazis od ljudi koji imaju kakav ugled i kvalifikacije za to - jer mozes otic sa skoro bilo kojim radom i dobit "ajme super je" postove od ljudi koji nemaju pojma o tome. Isto tako pratit savjete i upute opcenite publike rijetko kad urodi plodom; na kraju se sve svodi na tebe i koliko imas znanja i kvalitete na raspolaganju.
Evidentirano

Ispravi leđa!
noiz
*

Userbodovi: 10
Ugled: 15

Korisnik:
Profil WWW
« Odgovor #31 na: 14/10/2009 u 20:59:58 »

Nadodao bih - samokritika i još 10 kilograma samokritike. Nemoj se ustručavati ići na "jake" stranice poput deviantarta i gledati majstorski odrađene radove pa se onda osjećati loše. U neku ruku to i je poanta, da te ti radovi guraju da ideš dalje, radiš bolje i misliš više pri smišljanju radova. Ne trebam ni naglašavat koliko inspiracije se tamo dobije. Naravno, ne govorim ti da odeš pa rip-aš rad, ali isti stil do nekih granica se ne smatra nikakvom krađom pošto je danas manje više sve viđeno.

To je što se tiče općenitog savjeta. A sad usko vezano za rad:

I meni se sviđa više stari prvotno jer je detaljniji, više "eye candy"-a ima (iako za torrente je glavna stvar sadržaj, većina jakih ima užasne logoe/headere), i kao šta je coragar reka, bliži je malo tematici. Iako šahovnica na hr je sličnija krvi nego šahovnici.

Dakle - po mogućnosti neki oblik tj logo koji asocira na download (evo ti primjer logoa koji sam radija za natjecanje na project warezu http://noizart.deviantart.com/art/Logo-for-the-ProjectW-contest-100859022 ). U tvom slučaju radi se npr o strelicama prema dolje i prema gore što asocira i download i upload, ili pak nešto šta asocira na veliku zajednicu/mrežu, itd.

Što se samog teksta tiče, nije potrebno pretjerivati s "web 2.0" glomaznim tekstom, slobodno se posluži photoshop akcijama ( http://www.photoshoproadmap.com/Photoshop-blog/2007/07/22/the-best-80-photoshop-text-effects-on-the-web/ ) ako ti se ne da trošit sate i sate eksperimentiranjem sa blending options, pa uduplavanjem layera, blending modovima, maskama za sređivati detalje itd itd.  Za to ima kasnije vremena kad budeš znao točno što želiš postići :)
Font koji si odabrao je dobar sam po sebi, ali izvedba je malo kriva. Kad pišeš tekst, imaš odmah iznad slike opcije za tekst, i tamo možeš razdvojiti svako slovo šta ti preporučam (npr za 20), a i ne bi škodilo malo mu smanjiti visinu (na nekih 80% recimo).
Sama boja teksta je malo dosadna, ne znam koje su boje sajta i jesi se ravnao po njima pošto ne mogu vidjeti sajt (a stvarno mi se ne da registrirati i smatran da im je to vrlo nepotrebna stvar), ali bilo kako bilo, nešto malo življe, s više nijansi, promjena u boji bi dobro došlo.

Toliko od mene, nadam se da nisam previše zakomplicirao i spetljao te  :)
Evidentirano
Aerendyl
*

Userbodovi: 11
Ugled: 1

Korisnik:
Profil WWW
« Odgovor #32 na: 14/10/2009 u 22:14:32 »

Nisi me niš spetljao, svaki savjet mi je dobrodošao jer nisam od onih napumpanih koji seru da sve znaju, a ubiti nemaju pojma šta rade.

Eto hvala na savjetima. Orijentirao sam se malo prema boji bottuna(Home, Torrenti itd...) ista je boja, pa sam odabrao tu i stavio gradient sa malo tamnijom nijansom.

Za sada ću ostaviti sada taj header, jer mi je Corangar preporučio da ne petljam previse po radovima, tutovima itd, jer ću se samo smotati. Pa sada pratim Lyndu, da usavršim više taj Photoshop i krenem dalje.

Hvala još jednom dečki! Volim vas!  8)
Evidentirano

desmodus
*

Userbodovi: 10
Ugled: 11

Korisnik:
Profil WWW
« Odgovor #33 na: 15/10/2009 u 22:05:06 »

Hvala još jednom dečki! Volim vas!  8)
previše ljubavi izražavaš muškom dijelu društva, not so cool  o.O
Evidentirano

My DeviantArt

~ fra'er ~
Aerendyl
*

Korisnik:
Profil WWW
« Odgovor #34 na: 17/10/2009 u 13:47:05 »

Ne volim vas kao muškarce, nego kao prijatelje.  -_-
Evidentirano

Aerendyl
*

Korisnik:
Profil WWW
« Odgovor #35 na: 18/10/2009 u 23:41:13 »

Evo opet mali redizajn twittera.

http://twitter.com/Aerendyl

Samo sa fontom nisam baš siguran. Šta vi mislite? Ocjena? :)
Evidentirano

Aerendyl
*

Korisnik:
Profil WWW
« Odgovor #36 na: 13/11/2009 u 23:05:40 »

I da evo me, tu sam. Pratim forum, ali se skrivam u sjeni. Prošao dva video tuta od lynde i napokon skužio ćemu određene stvari služe u PS-u i kako ih koristiti i full sam zadovoljan! Krenuo sam sada prema normalnim tutovima da skužim određene procese u izradi dizajna. Uz to čitam dvije knjige - SitePoint Sexy Web Design Creating Interfaces that Work i The principles of beautiful web design. I eto nekidam sam odlučio da si želim napraviti blog, tj. neki mini portofolio i eto sjeo i krenuo raditi bez ikakvog tutoriala i inspiracije i došao sam do ovoga:

http://aerendyl.deviantart.com/art/Blog-design-143394297

Još bi se moglo nešta upekmeziti, ali više manje to je to. Da čujem sada vaše komentare, prijedloge i savjete. Hvala!
Evidentirano

jomu
*

Userbodovi: 8
Ugled: 3

Korisnik:
« Odgovor #37 na: 25/12/2009 u 03:17:01 »

Fontovi preveliki.
Evidentirano

ja sam tu samo zbog ucenja...
 Str: 1 2 [3]