Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
29/07/2010 u 19:08:25
9161 Postova u 590 Tema do 865 Članova
Najnoviji Član: zcharisehansono
Citrus Dizajn Forum  |  Art Channel  |  Fotografija  |  Nešto novo
Tema: Nešto novo  (Posjeta: 1886 puta)
Chara
*

Userbodovi: 5
Ugled: 4

Korisnik:
Profil WWW
« Odgovor #15 na: 03/07/2010 u 14:42:58 »

udostojih se i ja odgovorit nakon dugo vremena. upecala sam si neki jeftiniji stativ pa sam si sad olakšala neke stvari, a i počela sam kužit vajt balans (više-manje). još da uspijem neki objektiv upecat gdje bi mi kraj bio  :P

Evidentirano
Domy
*

Userbodovi: 2
Ugled: 0

Korisnik:
« Odgovor #16 na: 05/07/2010 u 07:49:59 »

druga i treca su mi bas lijepe, fora, nice and simple

jesi li ista prerađivala u photoshopu?
Evidentirano

Chara
*

Korisnik:
Profil WWW
« Odgovor #17 na: 07/07/2010 u 21:41:56 »

nisam ništ mijenjala, samo obrub i potpis je u ps rađen. igram se s aparatom pa isprobavam što je što
Evidentirano
desmodus
*

Userbodovi: 10
Ugled: 11

Korisnik:
Profil WWW
« Odgovor #18 na: 14/07/2010 u 18:37:31 »

Uglavnom su sve podeksponirane i nepravilno osvijetljene (ovime drugim ponajprije aludiram na rub sunca iza psa (svijetlije stvari uvijek odvlače pogled na slici, makar bile i nepoželjne)) .
tek toliko :)
Evidentirano

My DeviantArt

~ fra'er ~
Chara
*

Korisnik:
Profil WWW
« Odgovor #19 na: 19/07/2010 u 20:03:09 »

kak misliš nepravilno osvjetljene?
psa u baš tom trenutnku (znači dok je dudu čopio) nisam mogla nikako drugačije poslikati nego nabrzaka. isto tako neznam kak bu uspjela uskladit svjetlo-sjenu kad je stajao taman na mjestu gdje prestaje krov kuće i dolazi svjetlo.
mogla sam naravno u ps zatamnit dio gdje je svjetlo, ali to onda nije to.
Evidentirano
desmodus
*

Korisnik:
Profil WWW
« Odgovor #20 na: 20/07/2010 u 16:39:40 »

1. Nema "nabrzaka", da si se još malo s psom poigrala, čopio bi on još koji put dudu :)

Pa zar ne vidiš, da se od psa gotovo samo obrisi vide, tu ti vali još jedan izvor svijetla ( ne možeš reći da je to nemoguće, jer je sunce bilo na drugoj strani itd.) , da si donesla neku tepsiju iz kuće da ti odbije refleksiju sunca prema njušci psa, te ga na takav način dodatno osvijetli; jer u ovom slučaju imaš samo pozadinsko svijetlo ( u ovom slučaju Sunce, koje je usput prejako).

I još kad kadriraš, pokušaj ostaviti kadar "otvoren" prema strani u kojoj je lice (pogled)  okrenut - u ovom slučaju, trebala si ostaviti otvor na desno - prema bočici, a ne prema lijevo; taj lijevo do slike je višak, jer se u njemu ništa ne događa, a odvlači pažnju od subjekta.

Ne kažem da je jednostavno, ali svjetlo je 60% fotografije.
Životinje i malu dijecu - bebe, je jako teško slikati, pomalo su nezahvalni modeli :)

I još samo da se vratim na 1. fotku. Na neki nači mi se sviđa ova zbrkana koncepcija sa više subjekata i ovako podeksponirana; ali pokušaj u fotografiji naći barem jedan subjekt kojeg ćeš na neki način naglasiti ( u 2. fotki je to cvijet - iako opet ima više subjekata, jer je cca 5 - 6 cvijetova na slici ili na 3. fotki gdje ej to pas).

Nadam se da nisam zagnjavio, samo sam htio dati neke smjernice, tako i shvati moj komentar :)
Evidentirano

My DeviantArt

~ fra'er ~
Chara
*

Korisnik:
Profil WWW
« Odgovor #21 na: 24/07/2010 u 17:51:19 »

no prob, kužim ja sve  :)
nego znaš kak to ide kod nas amatera, uslikaš nešto, to ti se jako svidi i onda misliš da si napravio dobru fotografiju jer nemaš pojma o tome na što bi se zapravo trebalo gledati, i na što misliti dok slikaš.
Evidentirano
desmodus
*

Korisnik:
Profil WWW
« Odgovor #22 na: Jučer u 16:31:20 »

S vremenom će doći i to :)
Evidentirano

My DeviantArt

~ fra'er ~