1. Nema "nabrzaka", da si se još malo s psom poigrala, čopio bi on još koji put dudu

Pa zar ne vidiš, da se od psa gotovo samo obrisi vide, tu ti vali još jedan izvor svijetla ( ne možeš reći da je to nemoguće, jer je sunce bilo na drugoj strani itd.) , da si donesla neku tepsiju iz kuće da ti odbije refleksiju sunca prema njušci psa, te ga na takav način dodatno osvijetli; jer u ovom slučaju imaš samo pozadinsko svijetlo ( u ovom slučaju Sunce, koje je usput prejako).
I još kad kadriraš, pokušaj ostaviti kadar "otvoren" prema strani u kojoj je lice (pogled) okrenut - u ovom slučaju, trebala si ostaviti otvor na desno - prema bočici, a ne prema lijevo; taj lijevo do slike je višak, jer se u njemu ništa ne događa, a odvlači pažnju od subjekta.
Ne kažem da je jednostavno, ali svjetlo je 60% fotografije.
Životinje i malu dijecu - bebe, je jako teško slikati, pomalo su nezahvalni modeli

I još samo da se vratim na 1. fotku. Na neki nači mi se sviđa ova zbrkana koncepcija sa više subjekata i ovako podeksponirana; ali pokušaj u fotografiji naći barem jedan subjekt kojeg ćeš na neki način naglasiti ( u 2. fotki je to cvijet - iako opet ima više subjekata, jer je cca 5 - 6 cvijetova na slici ili na 3. fotki gdje ej to pas).
Nadam se da nisam zagnjavio, samo sam htio dati neke smjernice, tako i shvati moj komentar